LCF ORANGE COURSE

Вториот курс од триделната програма за деца во градинка е Портокаловиот (Orange) курс кој обично претставува продолжување на наставата за децата кои веќе го поминале Green Course или Jazz Mataz.

На Orange Course децата ги продлабочуваат основите на своето знаење и го прошируваат својот вокабулар.

Кога тргнуваат во училиште тие може да продолжат со Red Course или со Year 2.